Homer Simpson a vtipy sprevádzajú prezidentskú kampaň v Česku

27.11.2012 Celý región

Praha 27. novembra (TASR) - Česi si budú na budúci rok prvýkrát voliť priamo nového prezidenta. Už teraz je však isté, že predvolebná kampaň v nich prebudila tradičný zmysel pre politický humor, ktorý pomáhal ľuďom za bývalého režimu, ale najmä za druhej svetovej vojny, upozornila vo svojom programe 168 hodín Česká televízia.

Svoj poznatok dokazuje množstvom vtipov, či už obrazových alebo textových, ktoré zverejnila na svojom webe: "Zídu sa Čech, Žid, Rakúšan, Japonec a Avatar... Takto sa nezačína vtip, takto sa začínajú naše prezidentské voľby...." uvádza text pod fotografiami prezidentských kandidátov Miloša Zemana, Jana Fischera, Karla Schwarzenberga, Tomia Okamuru a Vladimíra Franza.

Pobaví aj figúrka Homera Simpsona, ktorá stojí pred školskou tabuľou a za trest píše "Už nikdy nebudem zratúvať percentá dvoch kontrolných vzoriek namiesto ich spriemerovania". Reaguje na debatu o tom, či bol spôsob výpočtu, ktorý použilo ministerstvo vnútra pri kontrole podpisov kandidátov na petičných hárkoch pre nestraníckych kandidátov, v poriadku. Tomio Okamura v pondelok oznámil, že bude reagovať žalobou na Najvyšší správny súd. Odvolať sa mienia aj Vladimír Dlouhý a Jana Bobošíková.

ČT24 cituje Petra Honzejka, komentátora Hospodářskych novín:

"Objavujú sa i niektoré vtipy ako falošná citácia ministerstva vnútra, že pán Okamura mal na podpisových hárkoch 15.000 Tamagoči a jedného psa Gora. To sa naozaj nedalo uznať."

Na zratúvanie platných hlasov reaguje aj kreslený vtip, na ktorom sa postavička pýta, aké bude dnes počasie. Odpoveď: "20 stupňov? Teraz v novembri? Aha, 10 ráno a 10 večer. Ďakujem."
 

Vyberte región